Науково-методичний семінар про організацію дипломного проєктування

10 листопада 2023 року співробітниками кафедри авіаційної психології було проведено, традиційний для учасників освітнього процесу, науково-методичний семінар, присвячений організації дипломного проектування та дотримання етичних принципів академічної доброчесності для здобувачів вищої освіти ОС Магістр та ОС Бакалавр денної та заочної форм навчання.
Доцент Т.В. Вашека ознайомила студентів з основними етапами та процедурою проходження захисту кваліфікаційних робіт, вимогами до структури диплому та його оформлення, термінами попереднього захисту, процедурою проходження перевірки на плагіат та подання документів нормоконтролеру.
Старший викладач О.М. Власова-Чмерук розповіла про нормативні акти та документи з академічної доброчесності, етапи проведення перевірки робіт на плагіат, значущі відсотки оригінальності текстів. Також студентам були надані рекомендації про самостійну перевірку робіт на плагіат на доступних інтернет сайтах.
Завідувачка кафедри, професор Л.С. Яковицька наголосила на важливості використання сучасної вітчизняної та англомовної літератури для обгрунтування теми дослідження.
В процесі спільно обговорення вимог та принципів написання наукових робіт, акцентувалася здатність кожного бути чесним щодо отримання інформації, поважати інтелектуальну власність в процесі наукової роботи, брати на себе відповідальність за порушення, пов’язані з використанням інформації. Певні, що студенти кафедри будуть діяти справедливо, згідно з чинними вимогами й нормами щодо написання атестаційних робіт, а викладачі завжди вчасно їх проконсультують та допоможуть формувати власні фахові висновки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *