День української письменності та мови 2023

День української письменності та мови в Україні 2023 року є особливою святковою подією, яка підкреслює важливість рідної мови та писемності для всього українського народу. Свято в НАУ завжди відзначається розмаїттям культурних заходів та ініціатив, присвячених українській мові та літературі.
Однією з основних подій цього свята є традиційний Український диктант з головною локацією на факультеті лінгвістики та соціальних комунікацій. Диктант є масовою освітньою ініціативою, яка завжди збирає студентів та викладачів ФЛСК разом для того, щоб спробувати свої сили в написанні правильного українського тексту. Диктант є символом боротьби за чистоту та правильність української мови.
Цього року також, не зважаючи на зміну календарних дат, студенти і викладачі, незалежно від курсу та професійної спрямованості, сіли за парти, та написали диктант, який був підготовлений відомою письменницею Катериною Калитко.
Дякуємо за участь в заході всім студентам АПСХ та викладачам Оксані Миколаївні Власовій-Чмерук, Ельвірі Миколаївні Ходанович за підтримку мови, української традиції та культури!
Український диктант не лише популяризує рідну мову та літературу, але і об’єднує громадян навколо спільної мети – перемоги над ворогом, збереження та розвиток української мови як символу національного ідентитету. Він також підкреслює важливість грамотності та мовного виховання для кожного українця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *